o vodi Costella

Voda je nujno potrebna za življenje, saj ima v organizmu številne pomembne funkcije:

costella voda

Naravna mineralna voda Costella prihaja iz izvira v osrčju neokrnjene narave, na obrobju redko ohranjenega evropskega pragozda. Obkroža jo 56 km2 območja Natura 2000, v bližnji in daljni okolici polnilnice ni industrijskih obratov, obdelovalnih površin ali drugih potencialnih onesnaževalcev okolja, ki bi utegnili izvir onesnažiti. Navedeno našo vodo uvrščajo v sam vrh po njeni kakovosti.

Costella naravna mineralna voda je polnjena v steklenicah z značilno obliko. Ta oblika ima za območje iz katerega Costella izhaja velik kulturno zgodovinski pomen. Oblika Costelline steklenice predstavlja Kostelčanke, ki so v preteklosti s posebnimi posodami hodile k reki Kolpi po vodo. Le-to so nato na glavi prenašale do svojih vasi.

Naša polnilnica

 Naša polnilnica se nahaja na obrobju ostankov pragozda, v občini Kostel. V osrčju neokrnjene narave doline Kolpe (poglej na zemljevidu), v območju 56km2 Nature 2000, črpamo naravno mineralno vodo iz 100 m globoke vrtine. Izvir se nahaja neposredno pod polnilnico. 

V nasprotju z drugimi vodami je naša mineralna voda nefiltrirana. Vodi ničesar ne dodajamo ali odvzemamo. Taka kot jo dobimo iz izvira je tudi ustekleničena. Celoten postopek polnjenja in kakovost vode redno preverjata Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje, hrano ter ostale priznane domače in mednarodne inštitucije. 

V polnilnici polnimo plastenke (0.5l, 1.5l), stekleno embalažo (0.25l in 0.75l) in galone (18.9l). Na trgu nastopamo z 13. blagovnimi znamkami, poleg naravne mineralne vode še z vodami različnih okusov in specialnima produktoma: rehidracijski napitek namenjen športnikom in voda za naše malčke. 

Costello polnimo od leta 2006, v tem času smo prejeli 44 domačih in mednarodnih nagrad:

sl_SISlovenščina