O vodi Costella

Dnevno v povprečju odrasel človek potrebuje med 2000 ml in 2500 ml tekočine. Nekaj jo vnese s hrano, večino (1500 – 1800 ml) pa jo moramo dnevno v telo vnesti s pijačo, najbolje z vodo ali nesladkanimi zeliščnimi ali sadnimi čaji

Pri povečanih telesnih obremenitvah, daljši izpostavljenosti vročini ali pri bolezenskih stanjih, kot npr. pri povišani telesni temperaturi, driski ali bruhanju, pa naše telo potrebuje še več tekočine.

Primeren vnos vode lahko veliko pripomore pri varovanju zdravja saj vzpodbuja prebavo, čisti organizem, izboljšuje koncentracijo, zmanjšuje občutljivost in stres, krepi srce in krvni obtok.

Voda je nujno potrebna za življenje, saj ima v organizmu številne pomembne funkcije:

Naša polnilnica se nahaja na obrobju ostankov pragozda, v občini Kostel. V osrčju neokrnjene narave doline Kolpe (poglej na zemljevidu), v območju 56km2 Nature 2000, črpamo naravno mineralno vodo iz 100 m globoke vrtine. Izvir se nahaja neposredno pod polnilnico. V nasprotju z drugimi vodami je naša mineralna voda nefiltrirana. Vodi ničesar ne dodajamo ali odvzemamo. Taka kot jo dobimo iz izvira je tudi ustekleničena. Celoten postopek polnjenja in kakovost vode redno preverjata Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje, hrano ter ostale priznane domače in mednarodne inštitucije. V polnilnici polnimo plastenke (0.5l, 1.5l), stekleno embalažo (0.25l in 0.75l) in galone (18.9l). Na trgu nastopamo z naslednjimi blagovnimi znamkami: naravna mineralna voda Costella, eCostella in vode različnih okusov.

Polnilnica Costella je bila zgrajena leta 2002. Dve leti kasneje je prejela dovoljenje za izgradnjo prve testne vrtine, medtem ko je leta 2005 potekala izgradnja jaškov za črpanje vode. V istem času je polnilnica pridobila tudi koncesijo za črpanje 250 milijonov litrov vode na leto. Costello polnimo in prodajamo od leta 2006, ko je bila zgrajena moderna polnilna linija. V letu 2007 je polnilnica pridobila tudi linijo za galone. Od začetka delovanja polnilnice smo prejeli več kot 50 domačih in mednarodnih nagrad.

Costella naravna mineralna voda je polnjena v steklenicah z značilno obliko. Ta oblika ima za območje iz katerega Costella izhaja velik kulturno zgodovinski pomen. Oblika Costelline steklenice predstavlja Kostelčanke, ki so v preteklosti s posebnimi posodami hodile k reki Kolpi po vodo. Le-to so nato na glavi prenašale do svojih vasi.

Naravna mineralna voda Costella prihaja iz izvira v osrčju neokrnjene narave, na obrobju redko ohranjenega evropskega pragozda. 

Obkroža jo 56 km2 območja Natura 2000, v bližnji in daljni okolici polnilnice ni industrijskih obratov, obdelovalnih površin ali drugih potencialnih onesnaževalcev okolja, ki bi utegnili izvir onesnažiti. Navedeno našo vodo uvršča v sam vrh po njeni kakovosti.

 

sl_SISlovenščina