COSTELLA POSTALA AMBASADOR EVROPSKEGA LETA KULTURNE DEDIŠČINE 2018

COSTELLA POSTALA AMBASADOR EVROPSKEGA LETA KULTURNE DEDIŠČINE 2018

Costella je 3.12.2017 skupaj z Rokom Terkajem in prof. Igorjem Saksido postala ambasador evropskega leta kulturne dediščine (ELKD) 2018, ki bo zaznamovalo številne dogodke in prireditve v Sloveniji v prihajajočem letu. Pobudnik projekta je Ministrstvo za kulturo.

Kulturna dediščina so dobrine in navade, ki smo jih podedovali iz preteklosti, v skupnosti pa se opredeli kot odsev in izraz lastnih vrednot, identitet, verskih in drugih prepričanj, ter znanj in tradicij. Slovenska dediščina pa je pomembna ne le za lastno samozavedanje, marveč tudi za mednarodno skupnost, kar dokazuje nedavna uvrstitev obhodov kurentov na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.

Dediščina je tudi sestavni element poslanstva našega podjetja Costella, polnilnice naravne mineralne vode in vod z okusi, že vse od leta 2006. Bogati nas vrhunska kvaliteta vodnega vira, kateremu na svetovni ravni botruje edinstvena naravna danost okolja, ki nas obkroža. Nahajamo se v objemu ostankov slovenskega pragozda (Od 2017 Unescove svetovne dediščine), ter neokrnjenih gozdov na JV delu Slovenije v občini Kostel, ki je druga najbolj gozdnata občina v Evropi; prekriva jo namreč preko 98% gozdnih površin. Na 56km2 območja Nature 2000, ki je redko poseljeno, ni kmetijskih ali industrijskih dejavnosti.

V podjetju se zavedamo svoje družbene odgovornosti in odgovornosti do okolja. Eden izmed temeljev vizije razvoja podjetja je tudi, da sooblikujemo identiteto in pomagamo ohranjati dediščino Slovenije in Slovencev. Prav zato smo se odločili, da bomo izdelali ekskluzivno linijo naravnih mineralnih vod, pri kateri bomo 1 cent od vsake prodane plastenke namenili v obnovo slovenske kulturne dediščine.

#CostellaForCulture

Nazaj na novice